Szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat.
Ez a desszert is így született.
Egyetlen egy baja van csak: pillanatok alatt elfogy, és nem tudok eleget csinálni belőle. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
300 g Mascarpone, 2 dl Habtejszín, 20 dkg porcukor, 12 db babapiskóta, 20 dkg málnaszemek, (vagy bogyós gyümölcs), 40 dkg vanília fagylalt, (bármilyen fagyi), 1 dl habtejszín, 1 ek karamell öntet, 1 ek csokoládéforgács(csokichips)
A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre tesszük a mascarponés habot, majd újra piskóta, utána gyümölcs, és a tetejére terítjük a maradék mascarponés habot. Letakarjuk a kelyheket fóliával, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Karamellöntet elkészítése:
10 dkg cukrot megolvasztunk 1 tk vajjal, ha már szép karamell színe van a cukornak, felengedjük 2 dl tejszínnel (nem kell megijedni, ha a cukor összeugrik. Lassú tűzön kevergetve szépen felolvad.) Amikor elkezd forrni, belekeverünk fél cs vaníliás pudingport. Ezzel szép sűrűre főzzük.
Tálalás:
A hűtőből kivett kelyhekre halmozunk 2-2 gombóc fagyit, teszünk rá tejszínhabot, megszórjuk a maradék piskótamorzsával, meglocsoljuk karamellöntettel, és megszórjuk csokichips-szel.
Eras1 receptje nosalty.hu
1 db banán
6 ek Tejszínhab (flakonos)
25 dkg Vanília fagylalt (pár gombóc)
2 dl Csokiszósz
25 g Dekorgyöngy
Félbevágjuk a banánt, tányérra helyezzük vagy kehelybe.
Melléteszünk pár gombóc fagyit.
Tejszínhabot nyomunk rá, csokival leöntjük, és
megszórjuk cukorral.
Kókuszos Lány receptje nosalty.hu