10 dkg májkrém, 1 húskonzerv, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanálnyi margarin, só, bors, ételízesítő, 1 dl tejföl, 2 főtt tojás, 15-20 dkg trappista sajt, kb. 6 szelet kenyér (amennyi elfér egy nagyobb tepsiben)és ameddig a töltelék tart...
A hozzávalókat (kivéve a sajtot és a kenyeret) összeturmixoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, belerakjuk a kenyérszeleteket. Az összeturmixolt krémet rákenjük a kenyérre, megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul a tetején.
Ha a kenyérszeleteket félbevágjuk, több fér a tepsibe. Gyors vacsora, a gyerekek kedvence.
Hozzávalók:
10-15 dkg maradék sült csirke(nekem 1 comb volt itthon), 1 zacskó friss kevert saláta,1 csom. gyros -lepény, 2 dl görög joghurt, 1 kis gerezd fokhagyma, fűszerek só, bors.
Elkészítés:
Az öntetet készítem el először: a joghurtba reszelem a fokhagymát (lehet kevesebb is ha nem szeretjük a túl intenzív ízeket), majd sózóm, borsozom.
A lepényt kenyérpirítóban előmelegítem, majd megkenem a szósszal, ráhalmozok 1 marék salátát, és az előmelegített, apróra vágott csirkehúsból egy adagot.
Ízlés szerint további szószt adok hozzá, majd szorosan feltekerem a lepényt (az alját alufóliába csavarom, hogy ne essen szét) és azonnal tálalom.
Villámgyors ebéd, ha nincs időd főzni!
Aki a fűszeresebb-csípősebb ízeket szereti, boltban készen kapható BBQ-szószt is önthet hozzá!
A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A marhahúst keverd hozzá, majd szórd bele a fűszereket is. Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a masszát. Oszd hat részre, majd felhevített olívaolajon negyed óra alatt süsd készre a pogácsákat. Itasd le a felesleges zsiradékot a húsról, és tedd félre.
Hamburger
6 hamburgerzsemle, 6 hamburgerhús, 2 paradicsom, 2 fej lilahagyma, 1 kígyóuborka, néhány levél jégsaláta, ketchup, mustár
A hamburgerzsemlét vágd ketté. Ha még meleg, akkor már rögtön kezdheted is rárétegezni a hozzávalókat, ha viszont már kihűlt, mikrohullámú sütőben kicsit melegítsd meg. Az alsó felét kend meg mustárral, majd fektess rá egy levél salátát. Helyezd rá a húst, néhány szelet uborkát, paradicsomot, hagymát, majd a tetejét locsold meg ketchuppal, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint csalamádéval, sajttal vagy bármilyen finomsággal gazdagíthatod.