Tinitanoda, az ifjú gasztroimádóknak...

Tippek, fortélyok, ötletek, és tapasztalatok...

Májas – húsos melegszendvics

 Hozzávalók:

10 dkg májkrém, 1 húskonzerv, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanálnyi margarin, só, bors, ételízesítő, 1 dl tejföl, 2 főtt tojás, 15-20 dkg trappista sajt, kb. 6 szelet kenyér (amennyi elfér egy nagyobb tepsiben)és ameddig a  töltelék tart...

Elkészítés:

A hozzávalókat (kivéve a sajtot és a kenyeret) összeturmixoljuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, belerakjuk a kenyérszeleteket. Az összeturmixolt krémet rákenjük a kenyérre, megszórjuk reszelt sajttal.

Sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul a tetején.

Megjegyzés:

Ha a kenyérszeleteket félbevágjuk, több fér a tepsibe. Gyors vacsora, a gyerekek kedvence.

 33116_majas-husos-melegszendvics_n.jpg

Gyros házilag

Hozzávalók:

10-15 dkg maradék sült csirke(nekem 1 comb volt itthon), 1 zacskó friss kevert saláta,1 csom. gyros -lepény, 2 dl görög joghurt, 1 kis gerezd fokhagyma, fűszerek só, bors.

Elkészítés:

Az öntetet készítem el először: a joghurtba reszelem a fokhagymát (lehet kevesebb is ha nem szeretjük a túl intenzív ízeket), majd sózóm, borsozom.

A lepényt kenyérpirítóban előmelegítem, majd megkenem a szósszal, ráhalmozok 1 marék salátát, és az előmelegített, apróra vágott csirkehúsból egy adagot.

Ízlés szerint további szószt adok hozzá, majd szorosan feltekerem a lepényt (az alját alufóliába csavarom, hogy ne essen szét) és azonnal tálalom.

Villámgyors ebéd, ha nincs időd főzni!

Aki a fűszeresebb-csípősebb ízeket szereti, boltban készen kapható BBQ-szószt is önthet hozzá!

8fd1ac4ffd3a460fee1889d1504dda33.jpg

 
Hamburgerzsemle
 
Hozzávalók:
 
50 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál cukor, 3 teáskanál só, 2,5 dl tej, 1 tojás
 
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd az élesztővel, a cukorral és a sóval gyúrd össze. Tedd meleg helyre, és nagyjából háromnegyed órán át keleszd. Oszd a tésztát hat részre, és formázz belőle bucikat, majd hagyd állni még fél órát. A tojást kevés vízzel keverd össze, és a zsemlék tetejét kend meg vele. Előmelegített sütőben süsd meg a bucikat.

images.jpg

 

Húspogácsa
 
Hozzávalók:
 
1 kg darált marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 kiskanál őrölt kömény, 2 kiskanál őrölt koriandermag, 2 kiskanál pirospaprika, olívaolaj, só, bors
 

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A marhahúst keverd hozzá, majd szórd bele a fűszereket is. Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a masszát. Oszd hat részre, majd felhevített olívaolajon negyed óra alatt süsd készre a pogácsákat. Itasd le a felesleges zsiradékot a húsról, és tedd félre.

 

9924570-hamburger-avec-pommes-de-terre-sur-fond-en-bois.jpg

 

Hamburger

 Hozzávalók:

6 hamburgerzsemle, 6 hamburgerhús, 2 paradicsom, 2 fej lilahagyma, 1 kígyóuborka, néhány levél jégsaláta, ketchup, mustár

A hamburgerzsemlét vágd ketté. Ha még meleg, akkor már rögtön kezdheted is rárétegezni a hozzávalókat, ha viszont már kihűlt, mikrohullámú sütőben kicsit melegítsd meg. Az alsó felét kend meg mustárral, majd fektess rá egy levél salátát. Helyezd rá a húst, néhány szelet uborkát, paradicsomot, hagymát, majd a tetejét locsold meg ketchuppal, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint csalamádéval, sajttal vagy bármilyen finomsággal gazdagíthatod.

 

  




 




 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 3
Heti: 54
Havi: 188
Össz.: 27 073

Látogatottság növelés
Oldal: Hamburgerek
Tinitanoda, az ifjú gasztroimádóknak... - © 2008 - 2024 - tinitanoda.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »