Kalóriaszegény édessségek....
Áfonyás-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely, kb. 20 dkg liszt (fele-fele arányban liszt és master mix),kb. 15 dkg margarin
1 tojás, 10 dkg xilit vagy bármilyen édesítő, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 15-20 dkg aszalt áfonya
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.
A tésztából a tepsibe kicsi halmokat formázunk, melyeket összelapítunk.
180 fokon, alsó-felső sütésen 25-30 perc alatt barnára sütjük.
2010. 12. 10. Update receptes
Almás - zabpelyhes cookie
Hozzávalók:
16 dkg margarin, 3 evőkanál porédesítő, pici só, fahéj (ízlés szerint), 2 tojás, 10 dkg liszt (csökkentett CH tartalmú), 10 dkg zabpehely, 1 kávéskanál sütőpor, 2 közepes alma
Elkészítés:
A sütőnket begyújtjuk.
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jól kinyomkodjuk a levét.
Az olvasztott margarint robotgéppel kikeverjük az édesítővel, és hozzáadjuk a tojásokat (ezeket is robotgéppel keverjük el).
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, pici sóval és (ízlés szerint) fahéjjal. A lisztes keveréket a margarinos tojáshoz adjuk, majd beleforgatjuk a reszelt almát. Jól gyúrható masszát kell kapnunk.
A masszából kis (kb. dió nagyságú) golyókat formázunk a tenyerünkkel, és összelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Aki kekszet akar, jobban pirítsa meg, aki kicsit lágyabb sütit szeretne, az rövidebb ideig süsse.
Nagyon finom és egészséges is. Reggeli kávé vagy tea mellé kiváló.