Tinitanoda, az ifjú gasztroimádóknak...

Tippek, fortélyok, ötletek, és tapasztalatok...

 szelv_33.jpg
                       
 
Saláták 
 
Almás tormás hússaláta 4 adag
 
Hozzávalók:  
30 dkg pulykahús (főtt)
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
2 db alma
70 g majonéz
375 g tejföl
5 teáskanál ecetes torma
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
 
 
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük.
Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst.
Felkockázzuk az almákat.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, pici cukorral és az ecetes tormával ízesítjük.
Minden hozzávalót összevegyítünk. Nem baj, ha a főtt zöldség még meleg, annál finomabbra érnek össze benne az ízek.
1-2 órára hűtőbe rakjuk.
 
orosz-hussali2.jpg
Foto: a netről van.
 
 
Orosz hússaláta 4 adag
 
Hozzávalók:   
40 dkg tyúk (főtt szárnyas leveshús)
3 db csemegeuborka
2 db főtt tojás
5 db újhagyma
1 db alma
150 g tejföl
3 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek fehérborecet
0.5 teáskanál porcukor
 
Elkészítés:
A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel  és porcukorral ízesítjük.
Egy tálban összekeverjük az egészet. Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
Hidegen tálaljuk.
 
 
 Csirkesaláta
 
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé csíkokra vágva, megsütve, lepirítva 2 evőkanál zsíron, (só, bors)  
1 citrom leve, bors, só, 1 szál póréhagyma, egy fej saláta, 3 db paradicsom, 3db  paprika, egy erős hegyes paprika (elhagyható),  1-2 gerezd fokhagyma.
 
Elkészítés:
A zöld féléket megtisztítjuk, ezután a salátát összetépkedjük, a pórét, a zöldpaprikát felkarikázzuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk, az erős paprikát vékonyan felkarikázzuk, egy tálba tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, egy kis tálba, hozzáadjuk a borsot, sót, erős paprikát is. Elkeverjük, majd a csirke alatt maradt zsiradékot a citromos dresszinghez adjuk.   A dresszinget a zöldségekre öntjük és jól átkeverjük, majd a csirkehúst is hozzákeverjük. Nagy tányérra halmozzuk, és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Főételként is megállja a helyét….
 

thanksgiving-leftover-salad.jpg

 

Egyszerű jégsaláta

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta, 1 paradicsom, egy darab póré hagyma, egy fél fej lila hagyma,  egy fél sárga kaliforniai paprika, só, 1 citrom leve, 2-3 szem slüssina édesitőszer, fél dl víz, 2 ek salátaolaj. 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk,  majd az öntethez valókat egy edénybe tesszük, és egy fél deci vízzel, egy evőkanál saláta olajjal ( olíva) elkeverjük, majd a salátára öntjük. Ügyeljünk, hogy fogyasztás elött tegyük a z öntetet a salátára, hogy a zöldség ress maradjon.  

egyszeru_jegsalata.jpg

 

 

 

 

 





 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 8
Heti: 28
Havi: 132
Össz.: 27 017

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Tinitanoda, az ifjú gasztroimádóknak... - © 2008 - 2024 - tinitanoda.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »